Volvo, περισσότερες λεπτομέρειες για το ολοκαίνουργιο, φουλ ηλεκτρικό XC40


Η Volvo δίνει πληροφορίες σιγά σιγά για το καινούργιο της δημιούργημα. Είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της. Η εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην πορεία της αυτοκίνησης. Για πρώτη φορά για πάνω από έναν αιώνα, τα αυτοκίνητα κινούνται χωρίς βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα. Διαθέτουν μπαταρία στο πάτωμα, αλλάζοντας το αυτοκίνητο στον πυρήνα του.
Αναπόφευκτα πλέον, το γεγονός αυτό θα επηρεάσει και την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Δεν χρειάζεται η εξάτμιση! Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη μάσκα ώστε ο αέρας να ψύχει τον κινητήρα. Γεννιούνται αποθηκευτικοί χώροι. Ο ηλεκτρικός κινητήρας καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο.
Ο Robin Page, επικεφαλής σχεδιασμού για την Volvo Cars δηλώνει πως με την κατάργηση της εξάτμισης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου καθώς και της σίτας στο μπροστινό μέρος, που χρειαζόταν ένα κινητήρας εσωτερικής καύσης, θα επιτρέψει έναν ποιο μοντέρνο αλλά και καθαρότερο σχεδιασμό. Η μάσκα πλέον μπορεί άνετα να χωρέσει τους αισθητήρες για τη νέα πλατφόρμα συστημάτων υποβοηθούμενης οδήγησης (ADAS).
Το XC40 που τροφοδοτείται από μπαταρίες, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ηλεκτρικό όχημα 40.1, Concept του 2016, είναι επίσης ένα παράδειγμα έξυπνης μηχανικής της Volvo. Με βάση την αρχιτεκτονική (CMA) της Volvo, η οποία δημιουργήθηκε από την αρχή με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση, η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου χωρίς να επηρεάζεται ο εσωτερικός χώρος.
Ένας ειδικός χώρος που βρίσκεται κάτω από τον μπροστινό καπό, παρέχει περίπου 30 λίτρα πρόσθετου χώρου και αυτό επειδή ένας ηλεκτρικός κινητήρας χρειάζεται μικρότερο χώρο από έναν κινητήρα καύσης. Η Volvo Cars θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλήρως ηλεκτρικό XC40 τις επόμενες εβδομάδες, προτού να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 16 Οκτωβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ford GT Mk II έκδοση που δεν ακολουθεί κανονισμούς και προδιαγραφές..

Μια ακόμα επένδυση από την Volvo για την ασφάλεια